Interview met Jurgen Niemeijer

BECSales werkt via de basis toe naar commerciële groei 

BECSales helpt bedrijven te groeien op commercieel vlak. Daarvoor kan het belangrijk zijn om eerst terug te gaan naar de basis. ,,Veel bedrijven kijken van oudsher vooral naar hun eigen dienstverlening. Dat is niet de essentie.”

Wat is dan de essentie? ,,De vertaalslag maken naar het klantenverhaal, kunnen aantonen dat je van meerwaarde bent”, antwoordt directeur Jurgen Niemeijer van BECSales. ,,Je kunt een mooie machine verkopen, maar wat levert deze machine nu daadwerkelijk op? Daar gaat het om.” Unique selling points, zoals kwaliteit, dat gelooft Niemeijer (57) eigenlijk wel. Dit móét een voorwaarde zijn, stelt hij.

Hij neemt de klant bij de hand op weg naar commerciële groei. Verkooptrainingen, operationele verkoop, consultancy, workshops of coaching? BECSales geldt als verlengstuk van de organisatie en kruipt in de huid van de ondernemer. ,,Als wij een samenwerkingsverband aangaan, dan zullen wij alles onder de naam van dat bedrijf doen.”

Waarom?

Schuift Niemeijer aan dan is hij vooral geïnteresseerd in het antwoord op de waarom-vraag. ,,Waarom wil iemand veranderen en wat is zijn motivatie? Zo kan ik inschatten of het een succesverhaal gaat worden.”

Niemeijer en Plateau Eindhoven is zes jaar een succesverhaal. ,,Ik zit graag bij mijn doelgroep in de buurt, zodat er zakelijk iets moois kan ontstaan. Bij Plateau komt ook de kenniscomponent om de hoeken kijken. Dat spreekt mij erg aan”, vertelt het bestuurslid.

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat