Interview met Jeroen van Lierop

Van Lierop van EenEchtGesprek houdt een spiegel voor op weg naar ontwikkeling

Door te luisteren en met de juiste vraagstelling helpt Jeroen van Lierop van EenEchtGesprek bedrijven op weg. Ook ondersteunt hij mensen in hun ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Dat kan soms confronterend zijn en schuren.

Al zijn hele leven begeeft Van Lierop zich tussen de mensen: in de zorg, de gemeentepolitiek en het onderwijs. Dat hij ondernemingen opricht waarbij de focus ligt op het helpen van mensen aan de hand van gesprekstechnieken en het bieden van een luisterend oor, is niet vreemd.

Met EenEchtGesprek verhelpt Van Lierop de knelpunten binnen bedrijven, verbetert hij de samenwerking of vergroot hij de productiviteit. Bij zijn andere onderneming, jeroenvanlierop.nl, ontwikkelt hij persoonlijk leiderschap, een proces waarin activiteiten een positief effect hebben op jouzelf.  

Dat kan door middel van confrontatie, maar ook door zijn vraagstelling of juist het laten vallen van een stilte. ,,Door mensen een spiegel voor te houden, kun je ze een stap verder helpen en leren ze verantwoordelijkheid te nemen. Dat vind ik geweldig”, vertelt Van Lierop enthousiast.

Om ‘een stevige basis’ te leggen, heeft de 47-jarige coach psychologie gestudeerd. ,,Er zijn zoveel coaches die één gebeurtenis gebruiken om anderen te helpen. Eén situatie kan nooit model staan voor andere situaties.”

 

Plateau Eindhoven geeft energie 

Bij Plateau Eindhoven is Van Lierop na het geven van twee presentaties blijven plakken vanwege ‘de leuke club mensen’. ,,Dit zijn mensen die mij energie geven. Ik ben heel benieuwd naar de gesprekken, de dingen waar zij mee bezig zijn of tegenaanlopen en hoe zij hierover vertellen.”

 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat