Interview met Martijn van Bussel

De ontwerpen van MR. STIR creëren een thuisgevoel  

Wat krijg je als je een architect en stedenbouwkundige bij elkaar brengt? MR. STIR. Het ontwerpbureau mixt de aangeleverde wensen en behoeften tot een thuis voor iedereen.  ,,Wij kiezen voor een uitdagende manier van benaderen.”

Maarten Hulst en Martijn van Bussel winden er geen doekjes: ,,Wij vinden dat iedereen een echt thuis verdient, een plek waar je binnenkomt en volledig jezelf kunt zijn”, schetst Van Bussel. Of het nu gaat om inpassingsplannen, een villawijk, een appartementencomplex, een schoolgebouw of een winkelinrichting, met ieder project wil MR. STIR ‘de omgeving verfraaien’.

,,Als ik in sommige nieuwbouwwijken kom, word ik bij elke afslag moedelozer. Je wil toch voordat je de voordeur binnengaat in een fijne omgeving zijn? Dát willen wij creëren. Net even anders, met vooral veel plezier”, benadrukt Van Bussel (1978).

“Je wil toch voordat je de voordeur binnengaat in een fijne omgeving zijn?

Martijn van Bussel, stedenbouwkundige bij MR. STIR

Wat MR. STIR intrigeert? Het onderwijs, antwoordt hij. ,,Daar zit een diepere gelaagdheid in, omdat je met zoveel dingen rekening moet houden. Het individu, maar ook het klassikale én een veilige omgeving. Je bent voorzichtig, maar wil niet vertroetelen. Dat maakt het interessant. Daarom willen we graag meer van dit soort projecten oppakken.”

Waarom Plateau Eindhoven?

MR. STIR zit sinds eind 2023 bij Plateau Eindhoven, een netwerkvereniging voor de zakelijke dienstverlening. Waarom? ,,Plateau is breder georiënteerd, het contact laagdrempelig. Hier zaten we direct op onze plek.” Dat is precies wat MR. STIR zelf ook beoogt.

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat