Interview met Bas Geerkens

Belastingadviseur Geerkens al 27 jaar op zijn plek 

Mensen die bij Baker Tilly werken, voelen zich snel thuis. Dit geldt zeker voor Bas Geerkens. Na 27 jaar is voor hem het gras nog altijd groener dan groen bij het accountancy- en belastingadvieskantoor.

,,Het was niet direct mijn insteek om 27 jaar te blijven”, zegt Geerkens (51) van Baker Tilly, die graag binnen zijn ethisch kompas met de belastingregels speelt. Hij verzorgt de belastingaangiftes voor en geeft fiscaal advies aan het midden- en kleinbedrijf. ,,Ik heb met sommigen de groei van voor tot achteren meegemaakt. Dat is toch mooi?”, zegt de belastingadviseur.

Zijn werkwijze? Pragmatisch. ,,Ik leg graag uit wat ik doe, waar we naartoe gaan, op welke manier we dat doen en vooral hóe. Samen weten waar we mee bezig zijn, vind ik belangrijk.”

Honkvast

Ook Geerkens heeft weleens rondgekeken. Telkens kwam binnen Baker Tilly iets nieuws op zijn pad. En, zegt de belastingadviseur: ,,Ik heb een mooie klantenportefeuille die ik niet zomaar over boord gooi.”

Honkvast als Geerkens is, is hij nu zo’n zeven jaar lid bij Plateau Eindhoven. Na een lezing over oud-advocaat Bram Moskowicz en een bezoek aan de kartbaan wist hij: hier blijf ik plakken. ,,Je kunt naar Plateau zonder dat je er zakelijks iets uit moet halen. Een leuke en leerzame avond staat voorop.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat