Bezoek Europees Parlement mei 2023

Event in Brussel, 23 mei 2023.

In de vroege middag was het verzamelen op het station om vervolgens met ons allen in een VIP-bus richting Brussel te stappen. Dat bracht ons meteen in een gezellige schoolreisjes stemming. Eigen meegebrachte lunchpakketjes, Snickers en Marsjes die door de bus heen werden gegooid (we moesten natuurlijk in de gordels blijven). De sfeer zat er meteen goed in.

Onze entertainer, Joost Diks, had een leuke kwis in elkaar gezet om de tijd door te komen. Er zaten vragen tussen over het Europees Parlement en de geschiedenis van Plateau. Zowel de winnaar als verliezer kregen beiden dezelfde prijs, waardoor er eigenlijk geen verliezer was.

Eenmaal aangekomen bij het Europees Parlement, werden we alleraardigst ontvangen en werden we rechtstreeks begeleid naar de ruimte waar we Tom Berendsen, lid van het Europees Parlement voor de CDA, zouden ontmoeten. Tom heeft ons verteld hoe hij in het Europees Parlement terecht is gekomen en hij heeft zijn visie over duurzaamheid met ons gedeeld. Er ontstond een leuk en levendig gesprek tussen hem en onze leden, waarbij we allemaal het gevoel hadden dat hij echt aandacht voor ons had, ook al had Tom een hele drukke dag. Nadat we afscheid hadden genomen van Tom, werden we door zijn assistent, Willem van Laatum, rondgeleid door een gedeelte van het Europees Parlement. Willem heeft ons met name een interessante kijk achter de schermen gegeven en leuke anekdotes vertelt.

Na het maken van een groepsfoto bij de vlaggen van alle lidstaten gingen we, met een goed gevoel en een heel stuk wijzer, verder met ons programma buiten het Europees Parlement.

Een drankje op een zonnig terras, een korte wandeling door de stad en een heerlijke dinertje in een Italiaans restaurant, maakte de dag compleet. 

Al met al weer een bijzonder event, waar we nog lang over na zullen praten.

 

image image image

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?