Bedrijfsbezoek Crowe Foederer - Gehackt? Een effectief stappenplan 'van paniek naar productie oktober 2022

Wij waren op 18 oktober jl. te gast bij ons gewaardeerd lid Crowe Foederer, waar we meer dan gastvrij werden onthaald door onze gastheer Jos van de Linden. Er waren een aantal nieuwe gezichten; Peter de Klerk van ABNAMRO, Marc Thewissen van Baker Tilly (als vervanger van Bas Geerkens) en Ati Bijnevelt van Law and Pepper (als vervanger van Laurens Huisman).

We kennen Crowe Foederer natuurlijk allemaal als een van de grotere accountantskantoren van ons land, maar de dienstverlening is veel breder dan dat alleen, want de spreker van de dag, cyber security deskundige Michael Waterman, maakt onderdeel uit van ACA IT-solutions, een 100% dochteronderneming van Crowe Foederer.

Michael nam ons mee in de wereld van cybercrime, onder het mom van het thema “Gehackt? Een effectief stappenplan ‘van paniek naar productie”. Hij liet ons zien welke verregaande gevolgen cybercrime kan hebben voor iedere organisatie zonder goede preventieve voorzieningen en herstelplannen. Vervolgens liet Michael zien hoe we een effectief herstelplan het beste kunnen maken, hoe we de juiste prioriteiten moeten stellen na een cyberaanval en hoe we de financiële schade kunnen minimaliseren.

Aan het eind van de duidelijke en boeiende presentatie werden er vele vragen gesteld aan Michael waaruit kan worden opgemaakt dat het thema leeft bij veel ondernemers en zeker ook dat de presentatie de juiste snaar heeft weten te raken.

Na afloop van de presentatie stond er het heerlijke buffet klaar en onder het genot van de verschillende spijzen en drankjes hebben we wederom een heerlijke Plateau avond gehad.

 

image image
image

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?