Bedrijfsbezoek Vencomatic 10 mei 2022

Bedrijfsbezoek Vencomatic 10 mei 2022

image

Op dinsdag 10 mei hebben we met onze leden een bezoek gebracht aan een bijzonder bedrijf. We werden van harte welkom geheten bij de Vencomatic groep in Eersel. Vencomatic staat bekend om zijn baanbrekende innovaties voor pluimveehuisvesting. Wat in 1983 begon met Cor van Ven, die een idee had over het makkelijker eieren rapen in de stal, is vandaag de dag uitgegroeid tot een groot familiebedrijf dat wereldwijd hun producten verkoopt.

Theo Blox trad op als een perfecte ambassadeur voor het bedrijf en heeft ons een kijkje gegeven in de wereld van het pluimvee. Aspecten als eierbehandeling, klimaatbeheersing in de stallen en het continue verbeteren van “de legnesten”, kwamen allemaal aan bod. Ook de familiegeschiedenis kwam uitgebreid aan bod. Cor van de Ven was destijds zijn tijd ver vooruit en had een duidelijke visie over wat hij wilde bereiken voor het welzijn van het pluimvee, het welzijn van zijn inmiddels vele medewerkers en het welzijn van het milieu. Het gebouw waar Vencomatic in Eersel gevestigd is, is volledig zelfvoorzienend. De rondleiding door het gebouw was dus ook zeer boeiend.

Tot slot werd ook aan de innerlijke mens gedacht. Zeer toepasselijk kwam Kees Kip met zijn foodtruc de hongerige leden voorzien van de nodige pootjes, vleugeltjes en filetjes met friet. Er werd met veel smaak gegeten en gedronken aan de hangtafels die voor onze bijeenkomsten in de prachtige tuin van Vencomatic waren neergezet.

We kunnen terug kijken op alweer een zeer inspirerende bijeenkomst.

image image image image image

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?