Interview met Xander van Puijenbroek

Notaris Van Puijenbroek maakt ‘verschrikkelijk lastige juridische taal’ behapbaar

Voor een normale prijs, wil Xander van Puijenbroek van fullservicekantoor Van Hussen Kock van Puijenbroek Notarissen (HKP) uitzonderlijke service verlenen.

Wie de eerste letters van de bedrijfsnaam (HKP) neemt, heeft direct de kernwaarden te pakken. Hulpvaardig: ,,We zoeken zo dicht en goed mogelijk de behoeftes van de mensen op.” Kwalitatief: ,,Het totaalplaatje moet kloppen.” Persoonlijk: ,,We voelen vaak intuïtief aan wat de klant bedoelt zonder het uit te spreken.”

Ook wil hij de ‘verschrikkelijk lastige taal’ duidelijk uitleggen. Mede-eigenaar Van Puijenbroek verplaatst zich in de partij tegenover hem. ,,Mensen hebben geen behoefte aan juridische termen. Ik wil zo snel mogelijk naar de kern.”

Zich in een ander verplaatsten doet Van Puijenbroek ook als mediator. HKP Notarissen daagt medewerkers uit zich te verrijken. Hij koos voor conflictbemiddeling. ,,Je kunt bij wijze van spreken een burgeroorlog voorkomen als beide partijen de strijdbijl begraven en weer met elkaar aan tafel gaan om tot een oplossing te komen. Mooi als dit lukt.”

Grondlegger

HKP Notarissen geldt als een van de grondleggers van Plateau Eindhoven. Van Puijenbroek (lid sinds 2001) ziet in deze vereniging voor de zakelijke dienstverlening een ‘mooie dwarsdoorsnede van wat Eindhoven te bieden heeft’. ,,Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten, samen dingen te doen en luister graag naar goede sprekers. Hier komt dit samen.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat