Interview met Ron van Anholt

Wij Zijn Loek wil grote inkomensproblemen bij ondernemers voorkomen

Maatwerk binnen de wereld van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV). Daar streeft Ron van Anholt (61) van Wij Zijn Loek naar. 

Nederland kent 1,4 miljoen zelfstandigen. Een kwart miljoen is verzekerd. Een veelgehoorde reden dat ondernemers geen AOV willen afsluiten: te duur. Wij Zijn Loek adviseert de ondernemer over (niet)draagbare risico’s en fungeert als tussenpersoon. Voor het afsluiten van de verzekering krijgt de ondernemer service terug: elke twee jaar een nieuwe inventarisatie. ,,Dat zien wij als onze sociale plicht”, zegt Van Anholt. ,,Daaruit wordt opgemaakt of de verzekering en dekking nog aansluiten bij de huidige situatie. Wij gaan voor aanvaardbare premies voor iedere doelgroep.”

Zijn doel: ,,Met collega’s in de markt,  de ondernemers, van advies voorzien om grote inkomensproblemen te voorkomen. Soms houden we een spiegel voor, wat resulteert in het terugtreden in loondienst omdat ze inzien dat het ondernemerschap veel meer vraagt dan ze denken.”

Wij Zijn Loek slaat ook een arm om de ondernemer heen. ,,Als iemand zegt een verzekering niet te kunnen betalen, dan kijken wij naar de mogelijkheden zodat de grootst mogelijke risico’s zijn afgedekt.” 

Commercieel

Sinds Wij Zijn Loek bestaat (2015), zit Van Anholt bij Plateau Eindhoven. ,,Hier komen mensen die met onze doelgroep werken: financieel zakelijke dienstverleners. Bovendien kent Plateau een heel fijne club mensen. Iets zakelijker mag, als de gemoedelijke sfeer maar blijft.” 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat