Interview met Ron Allard

Ron Allard voelt zich thuis in de wondere wereld van privacybescherming

Ron Allard geeft altijd honderd procent, maar krijgt ook graag energie terug uit zijn werk. Na dertig jaar commercie in de IT-branche was de balans zoek. Hij verdiepte zich verder in de wereld van privacy en gegevensbescherming, begon Mistrau en adviseert bedrijven over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De AVG werd met veel bombarie aangekondigd en met forse boetes werd gedreigd. Sancties bleven uit, maar dat betekent niet dat de in 2018 ingevoerde wet ook als een nachtkaars dreigt uit te gaat, denkt Ron. ,,Na een periode van advisering en coaching zullen we meer van handhaving merken als de Autoriteit Persoonsgegevens over voldoende capaciteit beschikt.”

Zijn doel met Mistrau: organisaties (vanaf honderd personen) adviseren over privacy en de AVG zo implementeren dat het niet voelt als verplichte extra werkzaamheden. Hij zag fraude toenemen in de tijd dat internet volwassen werd. ,,Je kunt van identiteitsfraude jarenlang last hebben. Hier zijn mensen zich niet altijd bewust van en dat baart mij zorgen.”, vertelt Ron (62), die de AVG-jas goed past. ,,Ik wil dat mensen eerlijk en respectvol met elkaar omgaan.” 

Reikwijdte vergroten

De mantel van Plateau Eindhoven zit hem ook als gegoten, als jongste lid van de netwerkvereniging. ,,Enerzijds wil ik hier mijn reikwijdte vergroten. Aan de andere kant wil ik samen leerzame dingen doen en aangenaam met elkaar samen zijn.”

 

 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat