Interview met Mike Achterberg

MikeAchterberg.nl: voor eerlijk digitaal advies 

Met zijn twintig jaar ervaring in de digitale wereld levert MikeAchterberg.nl onafhankelijk advies op maat. Mike Achterberg (46) heeft daarbij één doel: zorgen dat de opdrachtgever het best mogelijke resultaat behaalt.

Van het beginnen van een webshop tot advertentiecampagnes en van automatisering tot een kritische blik op voorstellen van marketingbureaus. MikeAchterberg.nl helpt zijn klanten graag met hun vraagstukken over de digitale wereld. ,,Ik ken het hele brede spectrum. Dat is, denk ik, ook mijn kracht”, vertelt Achterberg, die zichzelf omschrijft als een digitale aannemer. ,,Ik heb overal een beetje verstand van, maar het oplossen laat ik de échte specialisten doen.”

Zo’n twintig jaar geleden begon hij als conceptspecialist bij de Rabobank. Sindsdien heeft Achterberg de digitale wereld in een sneltreinvaart zien veranderen. Wat begon met inbellen via een modem en later een ISDN-verbinding is inmiddels de normaalste zaak van de wereld geworden. ,,De diversiteit vind ik het leukste”, zegt hij opgewekt.

Hoe wordt zijn klant het best digitaal geholpen? Dáár gaat het hem om. ,,Door (kritische) vragen te stellen en de ondernemer te enthousiasmeren, probeer ik te zorgen dat hij het best mogelijke resultaat krijgt.” Dat doet hij met humor; eerlijkheid vindt Achterberg nog veel belangrijker. ,,Ik moet vertrouwen winnen, want bij slecht advies heb ik veel te verliezen.”

MikeAchterberg.nl: vertrouwensband kweken

Een vertrouwensband kweken, dat wil hij ook met de andere leden van Plateau Eindhoven. ,,Ik vind het heerlijk om te sparren over ondernemerschap”, zegt Achterberg. ,,Waar lopen zij tegenaan? Dat vind ik interessant.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat