Interview met Linda Evers

Voor arbeidsrechtadvocaat Evers geldt alleen het hoogst haalbare 

Wanneer Linda Evers van Kaper Nooijen Advocaten over arbeidsrecht praat, beginnen haar ogen te fonkelen. Deze tak binnen het rechtssysteem is zakelijk, maar gaat ook altijd over mensen. Dat spreekt haar enorm aan.   

Als beginnend advocaat doet ze vanaf 2009 ervaring op bij verschillende kantoren. Maar op een gegeven moment krijgt ze een aha-erlebnis. Ze richt zich op het arbeidsrecht.

Laat Kaper Nooijen Advocaten net een nichekantoor (gericht op één specifiek rechtsgebied) arbeidsrecht zijn, waar Evers zich helemaal thuis voelt. ,,Arbeidsrecht is zakelijk, maar het gaat ook bijna altijd over relaties. Het is een rechtsgebied waar veel mensen mee te maken krijgen, als werkgever of als werknemer. Arbeidsrecht raakt vrijwel iedereen”, legt Evers (38) uit. 

Het gaat om uiteenlopende kwesties, schetst ze: ontslag, concurrentiebeding, payroll of (schijn)zelfstandigheid bij zzp’ers. ,,Dit maakt het heel praktisch en tastbaar.” Evers gaat altijd voor het hoogst haalbare voor de cliënt, want die moet er iets mee opschieten. Met daadkracht, toewijding, trefzekerheid en op toegankelijke wijze werkt ze daarnaartoe. 

Thuis

Net als op haar werk voelt Evers zich ook thuis bij Plateau Eindhoven. Jop Reijnders benaderde haar begin 2018 om eens mee te gaan. ,,Hier komt een fijne verzameling van mensen bij elkaar met wie ik een klik heb”, zegt ze. ,,De omgang is prettig en de mensen zijn enthousiast.”


 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat