Interview met Jos van der Linden

Accountant Van der Linden: ‘De schoenendoos met bonnetjes zal verdwijnen’

In 1984 komt Jos van der Linden zonder diploma binnen bij Crowe Foederer. Bijna 37 jaar later is hij uitgegroeid tot mede-eigenaar van het accountants- en advieskantoor voor het midden- en kleinbedrijf

Na de havo heeft Van der Linden het gehad met de schoolbanken. Tijd om vlieguren te maken en deeltijd te studeren, vindt hij. ,,Dit is een ervaringsvak waar ook grijze haren voor nodig zijn”, zegt de accountant. ,,Ondernemers adviseren, gaat om maatwerk.” In 1997 haalt hij zijn diploma.

Van der Linden (57) wordt in 2001 mede-eigenaar van Crowe Foederer, dat inmiddels zes vestigingen heeft en opereert internationaal onder de vlag van Crowe Global. ,,Nu ga ik ook niet meer weg.”

Hij ziet veel veranderen door het digitale tijdperk. ,,De schoenendoos met bonnetjes zal verdwijnen. Het gaat nu om proactief adviseren en sturen.” Daarin speelt vertrouwen een grote rol. ,,Vergelijk mij met een huisarts. Mensen komen bij mij voor heel veel dingen, maar als om diepgaande problematieken gaat dan zoek ik daar de juiste specialist bij.” 

Mooi netwerk
Geen vier, maar wel meer dan twee decennia is Van der Linden lid bij Plateau Eindhoven. ,,Hier vorm je een mooi netwerk. Hierdoor weet ik naar wie ik mijn cliënten zou sturen voor een hulpvraag, omdat je de leden leert vertrouwen en ook persoonlijk leert kennen”, zegt hij. ,,Dat is voor mij het allerleukste.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat