Interview met Joost Wasser

Bij Holla Advocaten zijn cliënten geen nummers

Niet als nummer, maar als mens. Zo ziet Holla Advocaten haar clientèle. Het advocatenbureau opereert ook internationaal.

,,Als er iets in de krant staat dat van belang is voor cliënten dan wijzen wij hen daar op. We zijn nauw betrokken”, zegt Joost Wasser (62). En dat ondanks de omvang: in de top 25 van grootste advocatenkantoren van Nederland, met drie vestigingen. Holla Advocaten opereert ook in het buitenland. ,,Sommige cliënten werken ook internationaal”, legt Wasser uit, sinds 1999 partner. ,,We willen de daarbij behorende kwaliteit bieden, zijn zelfs op vakantie bereikbaar.” 

Succesgerichtheid is belangrijk, stelt Wasser. ,,We willen het hoogst haalbare. Dat hangt van de zaak af en wat de cliënt wil. Soms gaat het om winnen, damagecontrol of het zo snel mogelijk vinden van een oplossing.” Zelf staat hij de (semi-)overheid en zogeheten witteboordencriminelen bij. De aanpak: ,,Meer gereserveerd, bewust van de maatschappelijke positie van je cliënt. Niet de hele trukendoos mag open. Je moet weten dat jouw gedrag op de cliënt afstraalt.” Zijn verleden als voormalig Officier van Justitie helpt hem. ,,Je weet hoe die processen lopen en kent de denkwijze.” 

Doorverwijzen

De processen van Plateau Eindhoven kent Wasser ook. ,,Ik vind het leuk om mensen te leren kennen die iets anders doen dan ik”, vertelt de oud-penningmeester. ,,Maar ik kan mijn cliënten ook doorverwijzen naar andere Plateauleden voor andere zaken.” 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat