Interview met Joost Diks

Advocaat Diks: ‘We willen met onze tak bijdragen aan de rechtsontwikkeling’

Met zijn notariële achtergrond werd Joost Diks gegrepen door het familie- en erfrecht. Hij dook in de nichemarkt en begon Advocaten Familie- & Erfrecht.

Diks werkt in een jonge tak binnen de advocatuur. Toen hij vijftien jaar geleden solliciteerde, hielden advocatenkantoren zich wel bezig met erfrecht maar de specialisatie bestond nog niet. Dat kon anders, vond hij. Dus richtte hij Advocaten Familie- & Erfrecht op, in 2013. Hij stond ook aan de wieg van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN).

Met zijn advocatenkantoor helpt Diks cliënten die in een ruzie zijn verwikkeld of voor wie de afwikkeling té ingewikkeld is geworden - transparantie en het streven naar een open relatie gelden als belangrijkste drijfveren.

Waar die passie voor familie- en erfrecht vandaan komt? Tijdens zijn studie Nederlands recht en notarieel recht. ,,Daarna is de wens ontstaan om dit toe te passen binnen de advocatuur. Het leek ons ontzettend mooi om op die manier bij te dragen aan de rechtsontwikkeling”, legt Diks (39) uit. Zijn passie kan hij ook kwijt in het schrijven en doceren over zijn vakgebied.  

Behoorlijk informeel

Diks mag zich ook zo’n zeven jaar lid noemen van Plateau Eindhoven, waar hij een bestuursfunctie bekleedt. Wat hem zo aanspreekt? ,,Het is behoorlijk informeel. Doordat het een kleinere club is, kent iedereen elkaar en steken we ook nog iets op. Heel prettig.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat