Interview met Jeroen van Rooij

Notaris Van Rooij gebruikt liever humor dan juridische termen 

Aandacht is de toegevoegde waarde van Pigmans Ras Janssen Notarissen. Jeroen van Rooij geeft aandacht op zijn manier.  

Niet snel zal Van Rooij (52) met juridische termen binnen het ondernemingsrecht strooien. ,,Onze taal is al lastig genoeg. Mensen zitten helemaal niet op ingewikkelde begrippen te wachten.” Bij Pigmans Ras Janssen Notarissen werkt iedereen binnen zijn eigen ‘onderdeel’: vastgoed, ondernemingsrecht of familierecht. ,,Als ik weet dat een collega meer kennis heeft, dan kan ik de klant beter intern doorverwijzen”, zegt Van Rooij, die met twee anderen in de maatschap zit. 

Hij houdt van intellectuele uitdaging, humor en persoonlijke aandacht voor de cliënt. ,,Ik sta graag boven de materie en breng die terug naar de eenvoud. Standaard waar standaard kan, maatwerk waar dat nodig is. Ik vind het hartstikke mooi om binnen de mogelijkheden die er zijn oplossingen te vinden. En dat gepaard met aandacht voor de menselijke maat en een beetje lol, dat moet er wel in zitten, hè.”

Persoonlijk

Bij hem mag het ook persoonlijk worden. ,,Niemand hoeft zich bij mij groter voor te doen.” Daarin toon Van Rooij zich een atypische notaris, minder afstandelijk. Dat persoonlijke ziet hij ook terug bij Plateau Eindhoven. ,,We hebben allemaal een eigen winkeltje met dingen waar we tegenaan lopen. Hier kun je met elkaar ongedwongen over praten. Dat vind ik top.”


 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat