Interview met Jean-Paul van Oijen

Van Oijen wil van de slimste ook de duurzaamste vierkante kilometer van Europa maken

De High Tech Campus Eindhoven is al de slimste vierkante kilometer van Europa. ,,Wij willen ook de duurzaamste worden”, zegt commercieel directeur Jean-Paul van Oijen.

Met meer dan 12.000 medewerkers, ruim 200 bedrijven, de grootste patentdichtheid van Nederland – zo’n 40 procent van alle aanvragen door campusbedrijven komt hier vandaan – en multinationals als ASML, Philips of NXP is de High Tech Campus Eindhoven (HTCE) de slimste vierkante kilometer van Europa.

In 2025 wil het ook de duurzaamste zijn – ook aan maatschappelijke projecten wordt deelgenomen. Van Oijen: ,,We plaatsen niet alleen zonnepanelen of creëren een warmte-koudenet. Ook vitaliteit is belangrijk. Dit moet een geweldige werkplek zijn met aantrekkingskracht op talent.”

Wanneer hij buitenlandse gasten ontvangt, verbazen die zich vaak. ,,Dit wereld is normaal ieder voor zich. Hier luncht en werkt iedereen samen.” Als commercieel directeur zorgt Van Oijen ervoor dat bedrijven zich op de campus vestigen en doorgroeien en dat HTCE zich doorontwikkelt. ,,Wij willen meespelen op Champions Leagueniveau.”

Jongste oudste lid

Van Oijen (38), misschien het jongste oudste lid van Plateau Eindhoven, zit er vanaf 2006 namens diverse bedrijven en sinds 2019 namens HTCE bij. ,,Je leert hier mensen vertrouwen. Na een tijdje verwijs je iemand blindelings door, omdat je weet dat het goed komt”, zegt het oud-bestuurslid. ,,Dat is voor mij netwerken.”


 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat