Interview met Carlijn van der Vegt - Boshouwers

Familierechtadvocaat Van der Vegt-Boshouwers: ‘Geen dossiers draaien, maar band creëren’

Familierechtadvocaat Carlijn van der Vegt-Boshouwers van SCG Advocaten vindt betrokkenheid ontzettend belangrijk. Ze gaat een traject zowel voor als met de cliënt aan. Maar ze is ook op andere manieren actief.

Door de nevenfuncties lijkt een werkweek niet meer in veertig uur te passen. Docente aan diverse opleidingsinstituten? Check. Raadsheer-plaatsvervanger? Eens per maand bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwaarden. Ze is ook nog medepartner van SCG Advocaten én mediator sinds 2011. ,,Ik ben inmiddels gestopt te zeggen dat ik parttime werk.”

Dit combineert Van der Vegt-Boshouwers met haar werk als familierechtadvocaat bij het nichekantoor met specialismen in (internationaal) familie- en erfrecht. ,,Dat ik rechter ben helpt mij als advocaat, omdat ik weet wat het juridisch speelveld van een rechter is. Aan de andere kant weet ik hoe een cliënt gerust te stellen en als docente blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Band

Inlevingsvermogen en oprechte interesse vindt ze belangrijk. ,,Wij draaien geen dossiers, het gaat om de persoon met wie wij het traject aangaan. Dat creëert een band en moet uiteindelijk zorgen voor rust in het hoofd. We spreken oud-cliënten ook nog regelmatig.”

Die band voelt ze ook bij Plateau, waar zij sinds 2014 is aangesloten. ,,Het is net een klein dorp. De lijntjes zijn kort en iedereen doet hier lekker normaal, want we willen elkaar allemaal verder helpen.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat