Interview met Aad Faasen

Bedrijfswaardeerder Faasen: ‘Ik help mijn opdrachtgevers door in hun huid te kruipen’ 

Als bedrijfswaardeerder vindt Aad Faasen (56) van Aafaa Business Valuators het vooral belangrijk oprecht en betrokken te zijn bij zijn opdrachtgevers. ,,Als je een bedrijf wil overnemen of verkopen ga je niet over één nacht ijs”. Faasen begeleidt het hele proces.

,,Ik kruip in de huid van de opdrachtgevers”, zegt Faasen, die dertig jaar ervaring heeft binnen de wereld van management en finance. ,,Ik betrek de ondernemers bij wat ik doe en vind het belangrijk dat ze keuzes maken op basis van de juiste transparante informatie.” Complexiteit brengt hij zo terug tot eenvoud.

Opdrachtgevers kunnen hem ook inschakelen bij een (dreigend) zakelijk geschil. Als partijen met elkaar in onmin leven, draagt de bedrijfswaardeerder bij aan een oplossing zodat ze weer verder kunnen, zoals bij een echtscheiding. Maar hij staat ook in de rechtbank om de rechter van advies te voorzien of helpt bij overnames binnen een familiebedrijf. ,,Ik ken inmiddels alle delen van het speelveld waardoor ik allround ben, maar ook gespecialiseerd.”

Plateau

Faasen, ook gastdocent op Nyenrode Business Universiteit en penningmeester van het Vekemans Fonds dat kansarme kinderen in noordoost India helpt, is ruim twee jaar lid van Plateau Eindhoven. Waarom? ,,De informele sfeer maakt het erg ongedwongen en je kunt ook nog iets van elkaar opsteken. Dat vind ik erg prettig aan Plateau.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat