Interview met Han Bosman

Bosman is ‘pas begonnen’ ondanks de 25 jaar ervaring in de evenementenbranche

Tijdens de opleiding tandheelkunde merkt Han Bosman (59) dat het ambacht van tandarts niet voor eeuwig is. Zijn roeping: de evenementenbranche. 

De overstap lijkt groot. Maar Bosman glijdt de wereld van beurzen en congressen geleidelijk in, via de autobranche en het organiseren van autoshows. Tot 1995 werkt hij parttime als tandarts. Ondertussen zet hij eerst Bureau Bosman en daarna Organisatie Groep Zuid (OGZ) op. De status een kwart eeuw later: meer dan tien vakbeurzen per jaar en zo’n twintig man personeel. OGZ, een begrip? ,,Ik denk het wel.” 

Desondanks is de slogan: ‘We’ve only just begun.’ ,,We hebben nog zoveel ideeën op de plank liggen”, verklaart hij. Van de Webwinkel Vakdagen tot de Onderwijsbeurs en van Festivak tot de Big Data Expo. Bosman organiseert ze. ,,Dat je van niets iets kunt maken. Daar haal ik mijn voldoening uit.” 

Wat hij belangrijk vindt: relevantie, kwaliteit bieden en van meerwaarde zijn. ,,Anders komen bezoekers en standhouders niet terug. Ze moeten er écht iets aan hebben. Timing is cruciaal bij de ontwikkeling van een nieuw concept.”

Vreemde eend

Bosman hoort nu zo’n vier jaar bij Plateau Eindhoven, waar hij als enige in de evenementenbranche werkt. ,,Het is leuk om elkaars werkveld te verkennen. Bij Plateau heb je altijd een gezellige middag of avond.” 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat