Interview met Pieter van Oosterhout

Praktische groeistrateeg Van Oosterhout zorgt voor actie in de zaak en rust in het hoofd

Met kleine stapjes helpt Pieter van Oosterhout van Z11made MKB’ers naar een volgende groeifase. Zo behouden ze ‘actie in de zaak en krijgen ze rust in het hoofd’.

Van Oosterhout (49) neemt altijd twee zakjes wol mee. ,,Ze kijken eerst raar op, maar zo houd ik de ondernemers een spiegel voor. Het eerste zakje staat voor chaos, het tweede voor structuur”, legt hij uit. ,,Ik wil hen meer rust brengen en ruimte bieden om na te denken.”

De praktische groeistrateeg ook in de persoon achter de onderneming geïnteresseerd. ,,Aan de ene kant gaat het om de bovenstroom: doelen, missie en processen. Wij vinden de onderstroom ook belangrijk; het DNA, de cultuur, leiderschap en de dingen waar ondernemer en medewerkers écht gelukkig van worden. Met deze aanpak begeleiden wij de ondernemer op weg naar de volgende groeifase.”

Verdieping

Samen met zijn vrouw nam hij drie jaar geleden een boekhandel over. In het verleden werkte Van Oosterhout voor een bank. Zijn expertises in leiderschap en verandermanagement gecombineerd met zijn MKB-ondernemerservaring brengen hem begin 2020 naar Z11made.

Hij neemt direct het stokje over van partner Joop Sprenger bij Plateau Eindhoven. ,,Ik dacht meteen let’s go. Ik moet mijn weg nog zien te vinden, maar ervaar het als een club open mensen. Ik kijk uit naar meer verdieping.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat