Interview met Karel Schretlen

Schretlen Notaris: een klassiek notariaat in een modern jasje

Bij Schretlen Notaris ‘komt het hele leven voorbij’. Het is een notariaat van de erkenning van kinderen tot het opmaken van het testament. En alles daartussenin. 

Pal naast de molen in het dorpshart van Mierlo ligt het kantoor van Schretlen Notaris. Oprichter Karel Schretlen zag daar vijftien jaar geleden symboliek in en nu nog steeds. ,,Een molen is een belangrijk onderdeel in de levenscyclus en doorloopt een continu proces. Dat geldt ook voor notarissen. Wij vermalen juridische korrels tot verteerbare producten en bakken daar contracten van waarmee mensen verder kunnen”, zegt Schretlen, doelend op testamenten, samenlevingscontracten, erfenissen of contracten voor bedrijfsovernames. 

Hij is ook IT-notaris, als een van de weinigen. ,,De klant kan de broncode van de software bij ons neerleggen. Hij heeft altijd toegang, ook als de maker failliet gaat. Wij zijn een klassiek notariaat met een moderne uitbreiding.” Een notaris geniet een maatschappelijke functie: signaleren en waarschuwen. ,,Mensen doen dingen die je niet verwacht, maar toch gebeuren. Als notaris moet je daar alert op zijn en voor waarschuwen.” 

Een feitje: ,,Wist je dat notarissen worden benoemd door de koning?”

Sociale functie

Schretlen zit al tien jaar bij Plateau Eindhoven. ,,Dit heeft een belangrijke sociale functie binnen mijn netwerk. Ik spreek ook graag met mensen die een andere achtergrond hebben dan ik. Daarom kom ik hier graag.” 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat