Interview met Jop Reijnders

Reijnders Advocaten blijft vernieuwen met respect voor het oude 

Praktisch, empathisch, laagdrempelig en gastvrij. Dat maakt Reijnders Advocaten anders dan andere advocatenkantoren.

Dat wil niet zeggen dat oude tradities overboord worden gegooid, stelt eigenaar Jop Reijnders. ,,We houden ze echt wel in ere, maar luisteren ook naar de markt en blijven vernieuwen.” Bij Reijnders Advocaten bestaat geen hiërarchie of strak kledingvoorschrift. ,,We willen de advocatuur laagdrempelig en toegankelijk maken. Van ons hoeven de cliënten niet per se wetenschappelijk onderbouwde adviezen te verwachten, maar duidelijke taal.”

Reijnders Advocaten is gespecialiseerd in ondernemings- en arbeidsrecht en omschrijft het eerste rechtsgebied als ‘ondernemersrecht’. ,,Dat maakt duidelijk voor wie wij er zijn. We bekijken het vanuit de doelgroep, niet vanuit de binnen de juridische wereld bekende onderverdeling in rechtsgebieden”, aldus de 52-jarige eigenaar, die al 27 jaar in het vak zit.

Mentaliteit

Een persoonsgerichte aanpak daar staat Reijnders Advocaten voor. Geen dossiers draaien en rücksichtslos kennis en kunde toepassen om zo geld te verdienen. ,,Wij gaan voor de oplossing die in die situatie het beste bij die cliënt past.”

De mentaliteit van zijn eigen advocatenkantoor ziet hij in zekere zin ook terug bij Plateau Eindhoven. ,,Hier komt een aangename groep mensen die graag kennis deelt bij elkaar. We strooien niet hijgerig met kaartjes. Dat maakt ons wel uniek”, vertelt Jop Reijnders die eveneens voorzitter van Plateau is. ,,Een open en prettige sfeer is er, aan een nieuwe vorm van zakelijkheid wordt gewerkt.”

image

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat