Interview met Jeroen van Vark

Van Vark zoekt voor ondernemers de meest ideale financieringsoplossing

Elke MKB’er die een financiering van 100 duizend euro tot 5 miljoen euro nodig heeft, kan bij SmartFunding terecht. Jeroen van Vark helpt vastgelopen ondernemers op weg naar een volgende stap.

Eigenlijk is het simpel, stelt Van Vark. ,,Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar.” De praktijk blijkt weerbarstiger. Dankzij zijn bankverleden weet de 29-jarige financieringsspecialist Zuidoost-Brabant precies wat nodig is: de juiste documentatie. ,,Soms krijg ik groen licht op een eerder afgewezen aanvraag.” SmartFunding haalt ook financieringen binnen via crowdfunding, leasepartijen of investeringen. 

Adviseur Van Vark doorloopt vier stappen: een intakegesprek, de structureringsfase, de bemiddeling en het beheer (via een dashboard heeft de klant inzicht in al zijn kasstromen). Vooral in fase 2 is hij van toegevoegde waarde. Hij ziet ziet welke financieringsvorm het best past, handelt onafhankelijk en transparant. ,,De ondernemer gaat met de billen bloot. Hij mag hij van ons verwachten dat wij open en eerlijk zijn. We zoeken de meest ideale financieringsoplossing, naar de partij die het beste past, zodat hij de groei of start van zijn onderneming kan realiseren.”

Unieke locaties

Van Vark maakt met SmartFunding dankbaar gebruik van zijn netwerk. Die kring breidt hij uit bij Plateau Eindhoven. ,,Dit voelt voor mij niet als netwerken, maar je bouwt wel een langetermijnrelatie op, op telkens een unieke locatie. Dat triggert om te blijven komen.” 


 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat