Interview met Harald Kleverwal

Kleverwal beheert vermogens met ziel en zaligheid  

Bij Wealtheon biedt Harald Kleverwal (51) net dat beetje extra. Hij beheert niet alleen vermogens, maar is vaak ook vertrouwenspersoon.

Eerst terug naar de basis. De naam Wealtheon bestaat uit twee delen: Wealth (rijkdom) en eon (oneindig). Het kapitaal van de cliënten is grenzeloos. Particulieren, congregaties, families of (familie)bedrijven kunnen met een vermogen vanaf 1 miljoen euro terecht.

Laten ze het geld op de rekening van de huisbank staan of hebben ze behoefte aan een internationale oplossing? ,,Wij beheren alleen het vermogen. Daarom zetten wij, bijvoorbeeld, een fiscalist in die bekijkt wat financieel het aantrekkelijkst is. Die expert moet ook weer bij mijn cliënt passen”, legt Kleverwal uit. ,,Een veilige omgeving vinden wij belangrijk. Vaak adviseren wij om vermogens uit het zicht te halen bij een lokaal bankkantoor en te centraliseren achter ‘Chinese walls’.”

Vertrouwenspersoon

Kleverwal gaat voor een langdurige, integere relatie en is vaak ook vertrouwenspersoon. ,,Cliënten geven inzicht in hun hele financiële huishouding, maar vertellen soms ook over privékwesties. Daar moet je integer mee omgaan.”

Zijn netwerk bij Plateau Eindhoven komt al zestien jaar tot zijn recht. ,,Mijn netwerk is ontzettend belangrijk. Het moet mij een veilig gevoel geven als ik een van mijn cliënten voor privézaken doorverwijs. Bij Plateau leer je ook de mens achter de functie kennen. Door mensen te verbinden, creëer ik kansen voor alle partijen.”

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat