Interview met Fass Fassbender

Fass: ‘PIDZ is een vangnet voor zorgprofessionals die uit de sector dreigen te verdwijnen’ 

Het hart van Fass ligt al bijna vier decennia bij de zorg. Met PIDZ wil hij in 2025 1 miljoen mensen blij maken. 

In al die jaren die Fass (57) in de zorg werkt, zag hij de zorgsector langzaam veranderen. Het menselijke karakter verdween; mensen werden nummers, nummers werden getallen. Bij PIDZ, een servicebureau voor zzp’ers in de zorg, draait de zorg niet om winstmaximalisatie, maar om menselijke waardecreatie. 

PIDZ weet wat er speelt. ,,Zorgprofessionals die bij ons zijn aangesloten kunnen ruggespraak houden, kennis opdoen en ervaringen uitwisselen tijdens een van onze evenementen”, zegt Fass.

Het onlinesoftwaresysteem neemt werk uit handen; met enkele muisklikken is de administratie geregeld. Fass houdt het graag overzichtelijk. ,,We zijn een vangnet voor mensen die wel in de zorg willen werken, maar daaruit dreigen te verdwijnen. We weten dat een groot deel zonder ons de sector zou verlaten”, zegt hij trots. Dat maakt PIDZ met zorg verbonden.

In 2025 wil hij 1 miljoen mensen blij maken in de zorg. ,,Daar mag Nederland van uit gaan. Daarna gaan we gewoon door.”

Vrijheid blijheid

Fass staat voor vrijheid blijheid. Bij Plateau Eindhoven vindt hij dat als penningmeester. ,,Plateau is een warme netwerkorganisatie. Je kunt iedereen bellen voor een hulpvraag. Het is gewoon heel vrijblijvend en ongedwongen. Dat spreekt mij aan.” 

Een vraag, opmerking of belangstelling voor een lidmaatschap?

Petri Willems | Secretariaat

Petri Willems | Secretariaat

Secretariaat